nu ştiu ce titlu să dau acestui post

Uneori, la sfârşitul zilei, îmi vine să trag linii şi să strig că vreau altceva, vreau ceva ieşit din banal, vreau ALTCEVA. Aş vrea să ies în public şi să le urlu în timpane: „Treziţi-vă, oameni buni, treziţi-vă!”. Copilul din mine se revoltă, el ştie că se poate, atunci când vrei. Totul e posibil, dacă îţi doreşti cu adevărat – şi atunci de ce mă tem? Oh, Doamne, de câte ori am rămas fără răspuns la întrebarea asta… De ce nu pot să mă încred în mine? Ce m-aţi făcut, voi, oameni „mari”? Ce aţi făcut cu visele mele?

Mi se tot spune de ceva timp că singura sanşă să fac ceva e să plec din ţară, dar dacă nu vreau? Cu toată onestitatea, nu simt că iubesc România şi nici nu mă simt extrem de „mândră că sunt român”. Dar vreau să rămân aici, poate fără motive. Vreau să-mi demonstrez că nu prestigiul şcolii pe care o urmăm ne face oameni. Am deja un teanc de diplome ce probabil nu-mi vor ajuta la nimic. Probabil că vreun „deştept” s-ar trezi să-mi spună că totul depinde de cum te „descurci”, dar eu nu vreau să mă descurc, EU VREAU SĂ MERIT. Unde sunt adevăratele noastre valori? De ce ne lăsăm manipulaţi? De ce îi lăsăm să îşi bată joc de noi? De ce?!

Deşi nu suport politica în general, pentru că nu văd altceva decât fraze bine ticluite şi domni ce zâmbesc în costume, ascunzându-şi bine coada (nu generalizez însă, or mai fi şi alţii buni), alegerile de anul acesta m-au cam făcut curioasă şi, cum pe toate posturile găseşti asta, am începu să mă informez şi eu. Sincer, sun dezamăgită de ce se întâmplă de ce se întâmplă în spaţiul politic românesc şi bucuroasă că nu am încă drept de vot. M-am întrebat dacă oare am mai întâlnit vreodată atâta ipocrizie câtă am vazut în seara asta şi răspunsul încă se lasă aşteptat. D-l Victor Ponta, venerabilul domn, vine şi zâmbeşte sictirit că el are decizie de la Înalta Curte de Casaţie în legătură cu plagiatul, în timp ce procesul lui Iohannis e încă în desfăşurare. Doamne apără şi păzeşte! Mai exact, ar trebui să înţelegem faptul că sunt mai corect eu, care am un proces încheiat şi sunt declarat vinovat, decât tine, care eşti într-un proces din care aproape sigur ieşi nevinovat (btw, nu ştiu dacă Ponta e vinovat sau Iohannis nevinovat,dar ideea în sine, zisă cu atâta tupeu, e scandaloasă).

Poate că domnul Iohannis,  pe care îl respect mai întâi pentru statutul său de profesor, nu are antrenamentul lui Ponta în a fi nesimţit, poate că nu e român, dar preferăm un român ce apare cu zambetul lui fals şi promite câte în lună şi în stele? Am prins şi un fragment din dezbaterea din 2009 şi am constatat că PSD-ul are aceleaşi replici ca acum 5 ani, doar că spuse pe un alt ton, puţin mai liniştit. Iar acum, eu prefer, din nou, „neamţul” (recunosc şi că Iohannis m-a dezamăgit pentru tăcerea pe care a preferat-o, pentru lipsa răspunsurilor clare).Se poate să mă înşel crezând în el , dar la fel de bine se poate să anticipez bine: e posibil, şi spun asta cu părere de rău, ca unui străin să-i pese mai mult de România noastră). Cred că Victor Ponta ar trebui să ştie, în rolul său de prim-ministru, că dânsul e cel care are cea mai mare putere în stat – de ce, atunci, dacă tot vrea să schimbe ţara, nu rămâne în funcţia pe care o are? Mai cred că domnul Ponta a demonstrat, în perioada în care a îndeplinit funcţia aceasta, ce poate să facă; la fel cum domnul Iohannis şi-a demonstrat abilităţile acolo unde a fost el primar. Dacă cei din din Sibiu, care ştiu ceea ce poate primarul lor, l-au votat în majoritate, bănuiesc ă tot e ceva bun de capul lui. Iar acesta apelează la ceva de care mai toţi politicienii noştri au uitat: bunul simţ. Eu îmi doresc o ţară a bunului simţ!! M-am săturat să ne fure, m-am săturat să fim minţiţi, m-am săturat să fim consideraţi „prostime”. Vreau să revenim la vechile noastre valori, de ce trebuie să simţim încă comunismul, deşi a dispărut de atâţia ani? De ce aruncaţi gunoiul din curtea unuia la celălalt, sau mai nou, găinile? De ce nu încercaţi să faceţi din ţara asta un spaţiu mai prielnic pentru visele noastre?Nu mai vreau lozinci, vreau fapte. Şi ce contează dacă-s doar un copil, asta inseamnă că n-am voie să am un viitor demn? Chiar trebuie să-mi vând sufletul ca să pot să trăiesc?nophoto

O obiecţie mai am de la care nu mă pot abţine: dragi dobitoci antenişti, ce-aţi zice dacă în loc să mâncaţi rahat despre unul din candidaţi, aţi fi, aşa cum afirmaţi, neutri?! Sau na, voi aveţi „rimembăruri” cum zicea o deşteaptă de pe la voi. De ce manipulaţi lumea cu declaraţii tâmpite? Câte din domniţele tapate de la voi au citit Constituţia şi câte vorbesc pe de rost? Vă sfătuiesc să lasaţi naibii criticile voastre false (ori poate adevărate) şi să aveţi respectul pentru poporul român să analizaţi şi marcanta personalitate a lui Victor Ponta. Fiţi corecţi, asta e doleanţa mea.

Poate că scriu prea mult şi dacă sunt dezinformată în vreun punct, îmi cer scuze.  Toate opiniile mele au pornit de la analizarea reacţiilor ambilor candidaţi la cele două dezbateri din care am văzut unele secvenţe.  Părerea mea este că Ponta, marele deştept al anteniştilor,a fost cel speriat, oricât de tare si-ar fi forţat zâmbetul, iar părerea despre Iohannis mi-am exprimat-o ceva mai sus.

Mie nu-mi pasă de casele voastre, dragi candidaţi la preşedenţie, nu-mi pasă dacă aveţi sau nu averi, vreau doar dreptate. Vreau să nu mă tem că visele mele vor fi spulberate de nişte oameni incapabili să ne ofere un stat de drept, vreau să nu mă mai tem că, dând la facultatea la care vreau, s-ar putea să rămân fără viitor. Vreau o ţară în care visele să nu mai fie tăiate cu toporul. Care din dumneavoastră, stimaţi domni, e în stare să ne ofere asta?

Reclame

6 gânduri despre &8222;nu ştiu ce titlu să dau acestui post&8221;

  1. Citind acest articol, pot să-ți spun că Tu nu vei rămâne niciodată fără viitor, indiferent unde ai alege să trăiești: aici sau „afară”. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.